Омогућава Blogger.

Popularni postovi

април 13, 2010

IVANJSKO CVEĆE

IVANJSKO CVEĆE(galium aparine),raste po njivama,pored plotova  na livadama,dostiže visinu do 150cm ima krljušaste lisne zametke i zelenobele cvasti.Uz pomoć povećanih bodlji  ova biljka se kači za kožu životinja ta se još zove i hvatacem ili priljepačom.
Pravo ivanjsko cveće(galium verum) poznato je pod imenom broćac, žuto ivanjsko cveće ,gospin prostirač, jovanova travica i slično, češće raste u višim predelima visine do 50cm bere se jula meseca dok cveta.
Beli broća( galium mollugo) ima žućkasto bele cvetove i blago opori miris meda, stabljika je u toku cvetanja više horizontalna nego vertikalna, sve navedene vrste imaju ista lekovita svojstva i upotrebljavaju se na isti način.Čaj od ivanjskog cveća čisti bubrege,gušteraču i slezinu od materija koja izazivaju oboljenja,ovaj čaj bi trebalo da se pije svakodnevno kod onih kod kojih su obolele limfne žljezde, dobar je protiv bledila,vodene bolesti i probadanja u slabinama,za spoljnu primenu dobar je protiv svih kožnih bolesti, potkožnih čireva i mitisera, osim toga umivanjem toplim čajem koža lica postaje sjajna, jedra i zategnuta. U narodnoj medicini se koristi kod epilepsije, histerije i zategnutih mišića (horeja), nervnih bolesti, zastoja mokraće i tegopa kod peska i kamena u bubregu.Čaj od ivanjskog cveća pomaže kod gušavosti ako se tokom dana energično ispire.
U ranije vreme je ivanjsko cveće imalo veliki uticaj kod žena koje su imale tegobe sa matericom. Čaj od ivanjskog cveća dobar je kod oduzetosti glasnoh žica.Čaj od ivanjskog cveća se pokazao znatno efikasnim kod svih zloćudnih oboljenja (TUMORA NA GRLU).
NAČIN UPOTREBE IVANJSKOG CVEĆA
Pripremanje čaja:jednu punu malu kašiku popariti sa četvrt litra vrele vode i staviti da odstoji kratko vreme
Sveži sok:sveže ubrano ivanjsko cveće oprati i staviti u sokovnik i vlažno iscediti
Spremanje masti:svežeži sok pomešati  sa maslacem na sobnoj temparaturi, čuvati u frižideru.
U narodnoj medicini ivanjsko cveće ima široku primenu, s tim što je lekovito dejstvo sveže biljke daleko jače, pa se mora koristiti u svežem stanju.
Čaj od ivanjskog cveća čisti bubrege, jetru, gušteraču i slezinu od materija koje izazivaju oboljenja.
Kada se primenjuje spolja pomaže kod svih kožnih bolesti, rana, potkožnih čireva i mitesera.
Pouzdano je sredstvo u lečenju najtežih oboljenja bubrega uključujući i gnojnu upalu ovog organa, čak i onda kad svi drugi lekovi zakažu.
Grgotanje i ispiranje čajem od ivanjskog cveća pomaže u slučaju oduzetosti glasnih žica.


7 коментара:

 1. Veoma lijep blog.
  posjetite http://herbsforhealthyliving.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 2. Ivanjsko cvece ili brocika je izuzetna lekovita biljka za lecenje i regulaciju rada stitne zlezde.Ja imama izuzetno iskustvo sa tom biljkom .30 tak osoba sam izlecila koriscenjem caja odnosno biljne mesavine koja sadrzi i ivanjsko cvece i biljne mesavine koja se koristi kao oblog.
  Kod cisti na zlezdi,cvorova i cvorica,poremecaja rada hormona.
  Poboljsanje nastaje posle 6-8 nedelja upotrebe.
  Ako ste zainteresovan kontakt tel.0638935047.dr valerijana

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман09. март 2015. 11:59

  kolko vam kosta caj za stitnu

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман26. март 2015. 10:18

  Kolku kosta caj za tiroidna, kako se koristi za cvorovi na tiroidna I Kako da se
  naruci

  ОдговориИзбриши
 5. Tretman se sastoji od 1.biljne mesavine koja se pije 2 puta dnevno ,2.biljne mesavine koja se koristi jedan put dnevno kao oblog i eliksira od pcelinjih proizvoda koji se uzima kasikom 2 puta dnevno .Ceo komplet je dovoljan za 4-5 nedelja upotrebe i veoma je efikasan.Za 6-8 nedelja videcete poboljsanje sigurno.Cena sve tri komponente je 1600 din +ptt (to je oko 200din.)

  ОдговориИзбриши
 6. Nas kontakt telefon je 0638935047 i mozete nas kontaktirati od 9-18h svakog dana.Veliki pozdrav.

  ОдговориИзбриши