Prevedi

понедељак, 14. јун 2010.

LEKOVITOST BRUSNICE

 BRUSNICA- PRIRIDNI ANTIBIOTIK

Retko koja biljka se svojim plodovima kao brusnica,koja je prirodni antibijotik,potvrdila svoj veliki doprinos ljudskom zdravlju.Plodovi brusnice su bogati različitimmaterijama,sadrže vitamine A, vitamin B, crvena bobica zbog prisutnosti vitamina C ima kiselkasti ukus. Materija proantocijanidin koja se nalazi u bobičastim plodovima brusnice sprečava učestale urinarne infekcije, a ne kiselina iz soka brusnice kako se dosad smatralo, stoji u novom istraživanju američkih naučnika. Brusnica je jedna od samo tri vrste voća koje originalno potiču iz Severne Amerike. Brusnicu su, u svrhe lečenja bolesti bubrega i urinarnog trakta, koristili već prvi stanovnici američkog kontinenta, Indijanci.Dosada se smatralo da je kiselina voćnog soka brusnice zaslužna za uništavanje bakterije Ešerihije koli iz urinarnog trakta, ali najnovija istraživanja pokazala su drugačije. Proantocijanidin (PAC) sprečava Eširihiju koli da se dalje razmnožava. On utiče na glikoproteine oko virusa ili ćelijske membrane i onemogućava pričvršćavanje virusa uz ciljanu ćeliju i tako sprečava razmnožavanje E. koli - uzročnika 80 % urinarnih infekcija.Nedavna istraživanja pokazala su da je brusnica efikasna i pri lečenju čira na želucu, kod bolesti zubnog mesa kao i u lečenju različitih vrsti karcinoma.

5 коментара:

Анониман је рекао...

Brusnica potice iz Severne Amerike da, ali koja brusnica, ona kandirana koju kupujemo u belosvetskim i nasim megamarketima , ali to nema nikakve veze sa planinskom brusnicom koja raste na 1500mnv i vise i koja raste po planinama sjeverne evrope od ledenog doba.Ta americka se kultivise , a bere se tako sto se mjesta na kojima raste pretvori u jezero i posebnim masinama mulja da plod izadje na povrsinu odakle se kupi pere kandira i susi. Inace ta brusnica je neki 5 puta veca od planinske brusnice koja raste kao divlja ili samonikla.

Анониман је рекао...

KOLIKO SAM ČULA TA AMERIČKA BRUSNICA KOJU KUPUJEMO ZA NEKE SITNE PARE,AMERIKANCI VIŠE NE UPOTREBLJAVAJU,IZVOZE JE ZEMLJAMA KAO ŠTO JE NAŠA.MI IMAMO NAŠU BRUSNICU KOJA JE MVOGO KVALITETNIJA A BOGAMI SKUPLJA DOSTA,ALI JE I PROVERENO MNOGO DELOTVORNIJA OD AMERIČKE.

Анониман је рекао...

Jeste,evo ja imam kucu na zabljak,dje ima sve ovo ljekovito bilje,tako da sigurno tvrdim da je nasa bolja!!!!

Анониман је рекао...

ja koristim caj od bruslice koristim pakovana u kesicama ali kazu da nista nema ni trunke od bruslice samo je slika bruslica na pakovanu kutije a kupujem jednu kutiju 1,5,evra sa 20 vrecica kazu da u vrecice ima mesto bruslica sipak i neke druge bilke volela bi da kupim suvi plod bruslice pa barem da znam orginal caj od bruslice anonimna iz kosova iz broda prizrenskog .

valerijana је рекао...

Treba korisiti iskljucivo domacu nasu brusnicu ,ne americku.
mi u nasoj biljarnici pakujemo nasu brusnicu .Nezamenjiva je kao caj kod upale mokracnih puteva i prostate.kontakt www.valerijanab@gmail.com

Pretraga

Учитавање...

OGLAŠAVANJE

Obaveštavamo sve zainteresovane distributere i prodavce zdravog bilja da se mogu oglašavati na našem blogu putem: banera, tekstualnog fajla, i ostalih vidova oglašavanja. Ukoliko ne posedujete oglas možete dostaviti potrebni materijal i mi ćemo ga u kratkom roku izraditi i postaviti. Cenu oglasa definiše njegova pozicija. Ono što možemo da Vam garantujemo je do 50 000 jedinstvenih pregleda na mesečnom nivou, u šta se možete i sami uveriti. Admin: +38162432574, E-mail

Posete

Читаоци