Prevedi

субота, 28. јануар 2012.

LEKOVITA SVOJSTVA -RUSOPAS (RUSA)


RUSA –RUSOPAS                                                                                                             
RUSA
                             
Poznata nam je kao zmijino mleko ili žuta trava ali su je davno zvali Božiji dar ili zlatna trava. Mnogi ljudi misle da je rusa otrovna,  ali to je zabluda leči i bolesti kod kojih je medicina nemoćna. Ima listove slične hrastovim, cveta od maja pa do jeseni kada joj se protrljaju  listovi pušta sok narandžaste boje. Rusa se može naći čak i zimi. Preporučuje se kod problema sa hemoroidima koji su praćeni peckanjem u debelom crevu kao i kod bolova prilikom mokrenja. 
Zujanje u ušima,  u  tim slučajevima se koristi čaj  dve do tri šolje u toku dana. Rusa pročišćava krv stvara krvna zrnca pomešana sa koprivom i izdancima zove pomaže u lečenju leukemije. Takođe pročišćava krv i jetru leči žuč i bubrege. Leči i žuticu ako se uzme 30g ruse sa sve korenom i stavimo da odstoji u pola litra belog vina 2 do3 sata a potom se pije u gutljajima. 
Veoma zavidne rezultate daje kod lečenja kurjeg oka, svih vrsta bradavica  kao i kod upornih lišajeva kože. Pomaže kod krvarenja iz rožnjače kao i kod odvajanja iste.U tom slučaju  uzme se list i protrlja  i oko mažete sokom koji je ispustila na vašim prstima. Koristi se i kod sive mrene i slabljenja vida može da smanji diopriju naočara pa čak i da nas potpuno oslobodi naočara. Možetmo je koristiti i kod umornih očiju kada ih dugo naprežemo posebno kod dugog rada za računarom što je u današnje vreme vrlo česta pojava . U tom slučaju se koristi tinktura rusopase dva do tri puta dnevno  i to 10 do 15 kapi tinktura se može naći  u aporekama.  Rusa leči i sve kancerogene izrasline na koži kao što su  bradavice i drugo. I to tako što se koristi sok iz lista
Kod pojačane maljavosti ruku i nogu kod žena koristi se tako što se biljka procedi u sokovnik  isa tim sokom mažu problematična mesta  ostavi se da odstoji  nekoliko sati, zatim ispere sapunicom a nakon što se prosuši namazati kantarionovim ili nevenovim uljem.Uz to piti i čaj od  koprive 3 do 4 šolje u toku dana čaj se ne kuva samo se popari vodom .
                                                        
                                                             
        Priprema :
                      
Ćaj:  1 ravna kašika se popari sa četvrt litra vode
Svež sok :  sveža cela biljka se procedi u sokovnik i sok se upotrebljava samo za spoljnu upotrebu sok možete čuvati godinu dana u frižideru
Tinkura se može naći u apoteci
Vino sa rusom : 30g ruse sa korenom preliti sa pola litra belog vina  ostaviti da Odstoji 2 do3 sata procediti i piti na gutljaje 

20 коментара:

Анониман је рекао...

Ova trava se u narodu na jugu Srbije, onda kada se koristi kao "hemo terapija" kod tumora, mioma, endometrioze, kancera, koristi ovako:
- Kuva se čaj od cele suve biljke (osim korena), tako što se bilje potopi u hladnu vodu i stavi se da uzavri, zatim poklopi i kad se ohladi, pije se umesto vode.
Umesto vode, ovako spremljen čaj koristi se do 40 dana, zatim je poželjno napraviti pauzu ili potpuno prestati sa terapijom, zavisno od rezultata. Dakle, svo vreme se ne pije voda, pije se hladan čaj umesto vode.
Deluje odlično i protiv bolova.

Анониман је рекао...

koliko piti na dan belog vina sa rusom

Анониман је рекао...

Ja sam po preporuci izblendirala biljku i pomesala u 1kg meda.Uzimam ujutru. Dobro je kao preventiva protiv karcenogenih oboljenja.

Анониман је рекао...

Koliko trave ruse ide u 1kg meda?

Анониман је рекао...

Dugo sam se mucio sa bradavicama na obe ruke, i odem kod bake na selo. Ona pogleda, odvede me na ulicu, ubere ovu biljku, kane par kapi na bradavice, i nakon 2 dana nije ih vise bilo! Ja nisam mogao da verujem!

Анониман је рекао...

Da li se sme upotrebljavati čaj od ruse za vreme menstruacije?

Анониман је рекао...

Moj otac je imao izraslinu na uvuli-uva i tražio operaciju. Kažem da je star i da može umreti i od lokalne anestezije, srce je samo 33 otkucaja u minuti. On je sokom od ruse to topio i sve se sasušilo pa sam isekla makazama.

Анониман је рекао...

Da li je caj od ruse dobar za skidanje masnoca

Radmila Sipcic је рекао...

da li je ova biljka dobra za ciste i kako se koristi ako jeste?

Анониман је рекао...

da li je ova trava dobra za uklanjanje cisti sa dojki?

Анониман је рекао...

da li ova trava pomaze kod zapusenja krvnih sudova vrata,i u slucaju sloga

Анониман је рекао...

Da li ublazava simptoma i uklanja cistu na jajniku?

Анониман је рекао...

gde mogu da kupim ovaj čaj ili travu? molim za hitan odgovor ako neko zna, hvala unapred

Анониман је рекао...

ima da se kupi u biljnoj apoteci "Josif Pančić", u ulici Tadeuša Košćuška 2, u Beogradu. Imaju čaj i tinkturu.

valerijana је рекао...

Za ciste na jajnicima postoje bolji preparati i to biljna mesavina za pice,biljna mesavina za ispiranje i melem na bazi meda koji se pije.
Veoma je efikasan i upotrebljava se 2-3mesaca,zavisno od slucaja.
Neskodljivi su nema kontraindikacija .dr valerijana

Анониман је рекао...

reci te mi jel ima neko iskustvo upotrebe R U S A trava za lecenje jetre.

Ikako se sprema Korijen trave>

anoniman је рекао...

da li ovaj caj leci i zujanje u usima takozvani titinius

Анониман је рекао...

Da li čaj sa rusom u kombinaciji sa maslačkom dobar za hepatitis b?

Анониман је рекао...

i mene interesuje kako izleciti TINITUS?

Анониман је рекао...

Da li smem koristiti rusu na bazocelularnom karcinomu na slepoočnici?

Pretraga

Учитавање...

OGLAŠAVANJE

Obaveštavamo sve zainteresovane distributere i prodavce zdravog bilja da se mogu oglašavati na našem blogu putem: banera, tekstualnog fajla, i ostalih vidova oglašavanja. Ukoliko ne posedujete oglas možete dostaviti potrebni materijal i mi ćemo ga u kratkom roku izraditi i postaviti. Cenu oglasa definiše njegova pozicija. Ono što možemo da Vam garantujemo je do 50 000 jedinstvenih pregleda na mesečnom nivou, u šta se možete i sami uveriti. Admin: +38162432574, E-mail

Posete

Читаоци