Омогућава Blogger.

Popularni postovi

мај 26, 2012

MLEČIKA-LEKOVITA BILJKA PROTIV OBOLJENJA PROSTATE
U skorije vreme u Evropi ova biljka je preuzela primat u lečenju oboljenja prostate. Poznato je da postoji veliki broj vrsta ove biljke te se samim tim stvara nepoverenje i određena nesigurnost koje od ovih biljaka su lekovite. Mi će mo navesti neke od njih: Roza crvena mlečika (Epilobium roseum), sitnocvetna-mala mlečika, planinska mlečika, tamnozelena mlečika, mlečika sa kopljastim listom, brdska mlečika, brdska mlečika,močvarska mlečika i alpska. Sve vrste mlečike se mogu prepoznati po tome što su im cvetovi sitni i bledoroza i gotovo bele boje. Od navedenih lekovitih biljaka skupljaju se svi delovi biljke, stabljika sa listovima i cvetom. Potrebno je brati iz sredine kako bi se kasnije mogla regenerisati i pustiti bočne izdanke. Biljke se režu sveže. Potrebno je napomenuti da se i kod težih oboljenja nesme piti više od dva čaja dnevno; jedna šolja ujutru, natašte, i jedna uveče.


NAČIN UPOTREBE MLEČIKE

Jedna puna mala kašika popari se sa četvrt litra vode i ostavi da odstoji kratko vreme. Dnevno smete piti samo dve šolje ovog čaja  ujutru natašte, i uveče pola sata pre večere.

4 коментара:

 1. Molim vas za misljenje.Interesuje me hem sastav mlecike i nacin sa kojim ona deluje na prostatu.Okvirno, koju kolicinu treba popiti da bi se osetio pobosanje.

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман14. мај 2013. 11:08

  Pitanje: Da li se čaj pravi od sveže ili osušene male mlečike?

  ОдговориИзбриши
 3. mlečika jeste lekovita ali takodje i veoma otrovna biljka. sto znaci da pored toga sto vam moze pomoći moze vam i naškoditi. nemojte je kotistiti od prilike i samoinicijalno. prvo se obratite lekaru da biste otkrili tacan uzrok bolesti a potom mozete otici u biljnu apoteku i traziti savet za upotrebu biljke. strogo se pridrzavajte uputstva da steta nebi bila veca od korist.

  ОдговориИзбриши
 4. Poštovani, ovdje na primorju u Boki Kotorskoj ovakve Mlečike kao ova sa slike ima veoma mnogo. Nijesam siguran da je ova vrsta ljekovita. Molio bih da mi neko objasni na čemu se temelji tvrdnja da je ova Mlečika ljekovita.

  ОдговориИзбриши